Fiica lui Mircea Diaconu, angajata “de doi-trei ani” la Loteria Romana

Scris de  Mai 29, 2014

Ana Diaconu, fiica actorului Mircea Diaconu, recent ales europarlamentar independent, este angajata "de doi-trei ani" la Compania Nationala "Loteria Romana" SA, o companie de interes national la care unic actionar este statul roman, prin Ministerul Finantelor.

"Da, fiica mea lucreaza acolo (la Loteria Romana, n.r.), nu stiu pe ce pozitie, e la comunicare. E la comunicare, asa stiu", a declarat Diaconu, contactat de Centrul de Investigatii Media pentru o discutie pe aceasta tema.

Diaconu a precizat ca fiica lui nu este sef in biroul de comunicare, ci este "la rand, acolo".

"Nu este intr-o functie de conducere, este in birou, acolo, in biroul de comunicare al Loteriei, printre altele, nu stiu cum sint organizati", a declarat Diaconu.

Actorul recent ales europarlamentar nu a putut preciza de cand este angajata fiica lui la Loteria Romana, spunand insa ca a fost selectata in urma unui concurs "in urma cu doi-trei ani".

Diaconu a spus ca fosta lui calitate de parlamentar nu a contat la angajarea fiicei sale la Loteria Romana, companie cu capital integral de stat la care actionar este Ministerul Finantelor.

Diaconu a fost parlamentar PNL, iar, din decembrie 2012 pana acum trei luni, Ministerul Finantelor a fost condus de colegul sau de partid, liberalul Daniel Chitoiu.

"Daca era angajata la biroul meu parlamentar, sau la teatrul unde am fost, atunci puteati sa ma intrebati. Nu, nu, n-are nicio legatura", a raspuns Diaconu.

Actorul a mai precizat ca fiica lui si-a luat un concediu fara plata pe durata campaniei sale electorale, mai exact in cele trei saptamani cat el s-a aflat in turneu prin tara.

"Am plecat prin tara, timp de 22 de zile, cu masina, iar treaba ei in fiecare zi era sa-mi obtina autorizatii in toate orasele, de la primariile respective, si sa anunte presa cu trei-patru zile inainte", a declarat Diaconu, precizand

Si in perioada in care a strans semnaturi pentru candidatura independenta a tatalui sau, Ana Diaconu a avut liber de la serviciu.

"Si-a luat si atunci, dar cred ca a avut o saptamana, sau ceva de genul asta, de recuperari. Ceva de genul asta, parca am auzit-o vorbind, dar n-am fost foarte atent, jur", a spus Diaconu.

"In orice caz, va garantez ca a avut grija, ca stim in ce tara traim, a avut grija sa fie totul curat, perfect, fara niciun fel de chestie la mijloc", a declarat Mircea Diaconu, precizand ca toata campania sa de strangere de semnaturi a fost facuta dupa litera legii, "ca sa fie totul foarte OK".

Centrul de Investigatii Media a incercat sa afle de la CN "Loteria Romana" ce post ocupa Ana Diaconu si in ce conditii a beneficiat ea de zile libere de la serviciu in ultimele luni, insa sefa biroului de comunicare al institutiei, Cristina Libidov, a refuzat sa dea detalii prin telefon, precizand ca procedurile interne o obliga sa solicite o cerere oficiala de informatii.

De la transmiterea acesteia, undeva in jurul orei 14.00, si pana la publicarea acestei stiri, biroul de comunicare nu a putut raspunde intrebarilor Centrului de Investigatii Media. Raspunsurile vor fi publicate in momentul in care ne vor parveni.

LATER EDIT: CN Loteria Romana a transmis un raspuns la intrebarile Centrului de Investigatii Media la scurt timp dupa publicarea acestui text. In raspunsul primit se precizeaza ca la Biroul de Comunicare al companiei "exista un angajat cu numele Ana Diaconu care are incadrarea de specialist relatii publice".

loterie raspuns

In trecut, conform unor relatari de presa, Ana Diaconu a lucrat ca reporter la postul public de televiziune si apoi ca ofiter de presa al clubului de fotbal Sportul Studentesc.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares