Donatii

Daca vi se pare că facem ce trebuie de mai bine de zece ani de când existăm, dacă vă simțiți parte din proiectul nostru, veniți lângă noi, sprijiniți-ne! Avem nevoie de public, după cum, în egală măsură, avem nevoie de resurse, iar jurnalismul în interes public, precum cel cu care ne ocupăm, nu poate exista fără sprijinul celor care-l consumă. 

Fiecare ban primit ne va ajuta sa creștem și să fim și mai activi în a da în vileag hoțiile care tuturor, de ani de zile, ne distrug sistematic visurile, familiile, viețile. Așadar, în schimbul donațiilor, noi vă dăm informație, adică putere.

1. PAYPAL – Daca va place cum lucrăm și vreți să ne susțineți pe cont propriu, oricând ne puteți face donații prin PayPal. E cel mai simplu mod de a dona, durează doua minute și nu trebuie să aveți nimic altceva decât un card bancar.

2. 3,5% – Puteți să donați 3.5% din impozitul pe care-l datorați oricum statului către Centrul de Investigatii Media. Știți deja ce face statul cu banii voștri, dar doar în principiu. Cu sprijinul vostru, cu banii redirecționați nouă din impozitul către stat veți afla și punctual pe unde „fug” banii noștri, ai tuturor.

Procedura pentru a dona cei 3.5% este destul de simplă, deși poate părea complicată. Pare făcută pentru a descuraja redirecționarea banilor, dar nu este chiar așa de greu de parcurs. 

Vă invităm, deci, să completați Declaratia 230 (aici gasiti formularul pre-completat cu datele organizației noastre). Dați-i un print și completați cu datele dumneavoastră.

IMPORTANT: Nu trebuie să completați suma, dacă doriți să ne redirecționați nouă toată suma reprezentând 3,5% din impozit, procent deja pre-completat de noi. La fel, dacă doriți să ne susțineți activitatea prin acest mod și în anul următor (an electoral, deci vom avea cu toții nevoie de presă onestă!), vă mulțumim și vă rugăm să bifați căsuța referitoare la susținerea organizației noastre pe o perioadă de doi ani 

După completare, documentul trebuie semnat olograf de dumneavoastră și apoi trebuie trimis la ANAF-ul de care aparțineți, însă nu mai târziu de data de 25 mai a anului curent.

Pentru a fi mai simplu, puteți trimite formularele - completate și semnate olograf de dumneavoastră - direct către noi (ne putem auzi printr-un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), iar noi le trimitem mai departe prin poștă către ANAF-ul dumneavoastră de domiciliu. 

Am încercat să pregătim și o variantă pentru cei care dețin semnătură electronică: avem aici o variantă a documentului pre-completat cu datele noastre și pregătit pentru a fi completat cu datele dumnavoastră, apoi semnat electronic și gata de încărcat direct de dumneavoastră la ANAF. (Paranteză tehnică pentru această variantă: dacă link-ul către formular nu se deschide, download-ați documentul în computerul dumneavoastră, apoi deschideți-l cu right click/show in folder/open with pentru a-l completa pe computer.)

E-adevarat că toată povestea de mai sus pare o corvoadă. E evident că statul a imaginat acest mecanism greoi tocmai în ideea de a descuraja redirecționarea acestor bani care, în teorie, i s-ar cuveni, mai cu seamă către organizații care-și propun să monitorizeze însăși activitatea instițutiilor sale. Vă asigurăm însă că sumele care ne parvin prin acest mecanism nu sunt deloc neglijabile, ci chiar ne ajută să continuăm. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dacă munca de până acum a micii noastre organizații de presă vi s-a părut relevanta, vă mulțumim pentru susținere și vă asigurăm că rămânem la fel în jurnalismul pe care-l practicăm. 

Daca totusi alegeți să-i lăsați statului, noi promitem că vom face tot posibilul să vi-i gasim prin cine știe ce afacere necurată dintre cele pe care vom continua, cu orice preț, să le investigam.

Pentru că suntem jurnaliști și pentru că asta ne place și știm să facem.

Evident că periodic, dar și ori de câte ori ni se va cere, vom publica pe site bilanțuri contabile din care să reiasa exact ce bani am primit și cum i-am cheltuit.

Vă mulțumim!

Centrul de Investigatii Media

Daca vrei sa ne sustii
PayPal Button
0
Shares