Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Fiica lui Gabriel Oprea, salariata a avocatei lui Ponta, Loredana Radu, care, la randul ei, a fost facuta doctor de actualul vicepremier

Scris de  Noi 03, 2015

Loredana Radu, avocata care il apara pe Victor Ponta in dosarul Sova-Turceni-Rovinari deschis in vara de procurorii anticoruptie, se numara printre persoanele care si-au facut teza de doctorat sub coordonarea vicepremierului Gabriel Oprea. 

Fiica vicepremierului Oprea, Ana-Maria, maritata Tudor, a fost angajata a cabinetului de avocatura al Loredanei Radu. Informatia apare in declaratia de avere din 11 iunie 2013 a sotului acesteia, Tudor Alexandru-Marius, angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In declaratia de avere mentionata nu se precizeaza in ce perioada a lucrat Ana-Maria Tudor pentru avocata Loredana Radu si nici ce salariu a incasat de la aceasta, lucru care inseamna, conform Legii ANI, o neregula in completarea declaratiei de avere ce atrage o sanctiune din partea ANI si, mult mai important, declansarea automata a unui control al averii contravenientului. 

Centrul de Investigatii Media va sesiza oficial ANI in legatura cu aceasta neregula.

In 2010, avocata Loredana Radu a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii din cadrul SRI in baza unei lucrari de doctorat realizate sub indrumarea vicepremierului Gabriel Oprea, conducator de doctorate la institutia de invatamant. Conform unui amplu material realizat de Emilia Sercan si publicat in 26 august 2015 de Hotnews, teza de doctorat a Loredanei Radu este suspecta de plagiat, lucru care ar trebui sa-i aduca inclusiv probleme penale absolventei intrucat, conform legii, toti doctoranzii institutiei de invatamant superior a SRI semneaza un act pe propria raspundere prin care se angajeaza ca teza de doctorat sa fie o lucrare originala.

In acelasi an, tot 2010, Loredana Radu devine si locotenent-colonel in rezerva, conform unui document citat de Emilia Sercan in aceeasi investigatie publicata de Hotnews. La acel moment, ministru al Apararii Nationale, cel care semneaza ordinele pentru acordarea de grade militare in rezerva, era actualul vicepremier Gabriel Oprea.

Mai jos, documentul de avansare in grad a Loredanei Radu:

"Lucrarea de doctorat a avocatei lui Victor Ponta are un titlu extrem de complex, „Criminalitatea transfrontaliera in epoca globalizarii – factor de risc la adresa securitatii europene si nationale. Combaterea criminalitatii transfrontaliere” si se intinde pe 359 de pagini cu tot cu bibliografie. Cea mai mare parte a acesteia este plagiata din surse diverse: carti, cursuri universitare, articole sau pagini de internet", scrie autoarea investigatiei de pe Hotnews.

Insusi coordonatorul de doctorat al lucrarii, vicepremierul Oprea, este acuzat ca si-a plagiat propria lucrare de doctorat in 2001, cand a obtinut acest titlu academic.

Fiica lui Oprea, salariata Loredanei Radu

Fiica lui Oprea, Ana-Maria, este casatorita cu Tudor Alexandru-Marius, care, in 2012, era angajat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Pe site-ul institutiei nu apare numele lui Tudor Alexandru-Marius nici intre fostii angajati ai institutiei si nici intre actualii. Totusi, Centrul de Investigatii Media a obtinut o declaratie de avere a acestuia, in care se regasesc multe dintre bunurile donate de Oprea de-a lungul anilor fiicei sale, mentiuni obligatorii pentru sotul femeii, conform legii ANI.

La capitolul "Venituri" din declaratia de avere a lui Alexandru-Marius Tudor trebuie trecute, conform aceleiasi legi, si veniturile obtinute de sotie. Astfel, din document rezulta ca Ana-Maria Tudor, fosta Oprea, a primit, in anul fiscal 2012 (la care se refera declaratia din 2013, n.r.) un salariu neprecizat de la Cabinetul de Avocat Radu Loredana, in baza unui contract de munca.

Desi legea prevede declararea in concret a veniturilor obtinute, ginerele lui Oprea nu a scris cati bani au castigat din salarii el si sotia sa.

Centrul de Investigatii Media il va reclama pe ginerele vicepremierului Oprea Agentiei Nationale de Integritate care, conform legii, pentru aceasta omisiune ar trebui sa-l amendeze pe functionarul ASF si sa declanseze din oficiu procedura de control al averii.

Presedintele interimar al ANI, fost vicepresedinte care a preluat conducerea dupa arestarea lui Horia Georgescu, este, la randul lui, absolvent al Academiei Nationale de Informatii a SRI, dupa cum reiese din CV-ul sau, disponibil online.

Bogdan Stan a absolvit Colegiul Na'ional de Aparare din cadrul Academiei Nationale de Informatii a SRI tot in 2010. Cursul absolvit a vizat domeniul "Securitate nationala".

O investigatie de Ovidiu Vanghele. A contribuit Victor Ilie (RISE Project).

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares