Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Doctorii Academiei de Politie

Scris de  Mar 01, 2013

Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti a dat, de-a lungul ultimilor 18 ani, doctorate in drept sau ordine publica mai multor persoane controversate, inclusiv unor oameni care in prezent se afla in inchisoare ca urmare unor condamnari definitive pentru fapte precum luare de mita.

Jurnalistul Robert Turcescu (B1TV) a reusit sa obtina lista tuturor posesorilor de titlu de doctorat care au obtinut aceasta calitate la Academia de Politie din Bucuresti. In urma colaborarii recente intre Centrul de Investigatii Media si talk-show-ul "Sub semnul intrebarii", moderat de Turcescu la B1TV, acesta a considerat oportun sa ofere site-ului nostru listele cu doctoranzii Academiei de Politie din 1995 si pana in 2013, dupa ce investigatiimedia.ro i-a pus acestuia la dispozitie documentatia in cazul plagiatelor de la Facultatea de Medicina Dentara. 

Intre numele aflate pe aceste liste apar si cele ale unor persoane extrem de controversate. Cateva exemple:

Fostul sef al IGP, fostul rector al Academiei, Costica Voicu, acuzat de CNSAS de politie politica;

Bujor Florescu, fost adjunct la DGIPI, anchetat in anii 2000 pentru ca nu si-a trecut un teren in declaratia de avere;

Niculae Nitu, "Tata Nitu" pentru prieteni, fost sef al Politiei Capitalei, acuzat de viol si audiat dupa ce fiul sau a participat la o nunta a clanului Camatarilor;

Mitica Iliescu, fost sef al SPP, acuzat de reprimarea sangeroasa a Revolutiei la Bucuresti;

Silvestru Mincu, al carui nume a fost implicat in scandalul demisiei lui Liviu Dragnea de la Ministerul de Interne;

Gheorghe Carp, fost sef al Regimentului de blindate care a distrus baricada de la Intercontinental in decembrie 1989 (sursa: RISE PROJECT)

Catalin Voicu, senator PSD, judecat pentru fapte de coruptie si condamnat la inchisoare, dosarul nu a fost solutionat definitiv;

Marius Petcu, fost lider CNSLR Fratia, condamnat la inchisoare pentru coruptie, in prezent detinut;

Remus Span, fost director adjunct la Politia de Frontiera si Directia Generala Anticoruptie, demis pentru ca ar fi fost implicat in "reteaua" lui Catalin Voicu si, respectiv, pentru protectia oferita unor politisti cercetati pentru coruptie. Fost angajat al lui Nelu Iordache "Romstrade", in prezent arestat. (SURSA: Kamikaze)

Procurorii Marcel Sampetru si George Balan, acuzati de implicare in mai multe dosare de coruptie: cel al ofiterului SRI Ovidiu Soare, cel privind negocierile pentru functiile de procuror general. Marcel Sampetru este cumnatul democrat-liberalului Eugen Badalan. Tot Sampetru a mai fost in atentia presei dupa ce a fost fortat sa demisioneze ca urmare a disparitiei din tara a lui Omar Hayssam.

Pe lista apar si numele unor politicieni. Cel mai controversat dintre acestia este democrat-liberalul Mircea Man, cercetat pentru coruptie intr-un dosar legat de atribuirea unui contract, in calitatea sa de fost sef al CJ Maramures.

Alti politicieni din lista: Aristide Roibu, William Branza, Bogdan Ciuca, Mioara Mantale, Maria Mota (PDL Gorj), Gheorghe Emacu, Florentin Pandele, Robert Negoita sau fostul deputat PDL Ioan Timis, in prezent decedat.

Lista contine, surprinzator, si numele unor foarte prosperi oameni de afaceri, si ei implicati in diferite scandaluri: Costel Casuneanu, care a terminat doctoratul in aceeasi promotie cu senatorul Catalin Voicu, alaturi de care este si judecat, Bogdan Buzaianu, cunoscut pentru compania sa, Energy Holding, despre care s-a scris ca ar fi cel mai destept dintre baietii destepti din energie si Adrian Petrache, presupus membru al "grupului" Petrache - Bittner - Cocos.

Pe liste apar si numele multor fosti sau chiar actuali sefi din Politie sau alte structuri ale Ministerului de Interne, insa apar si surprize precum comentatorul sportiv Cosmin Cernat sau fosta "imagine" a politiei romane, Christian Ciocan.

Centrul de Investigatii Media va incerca sa intre in posesia lucrarilor de doctorat ale acestora, pentru a le verifica originalitatea.

Publicam integral listele, asa cum ne-au fost transmise.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares