Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Controversatul procuror DIICOT Dorina Danielescu de la crima organizata Ploiesti a ajuns, peste noapte, fara sa faca vreo ora de armata, colonel. Pe linie de partid.

Scris de  Feb 13, 2013

Comunicatul ANI de astazi prin care institutia anunta incompatibilitatea procurorului Dorina Danielescu de la Curtea de Apel Ploiesti cu functia de colonel in armata romana ne-a ridicat cateva suspiciuni. Am inteles din comunicat, printre randuri, ca Dorina Danielescu a vrut sa devina din procuror civil procuror militar, astfel ca a avut nevoie sa fie primita in randurile armatei. Surprinzator, in iulie 2012, ministrul liberal al Apararii, Corneliu Dobritoiu, a facut-o colonel fara ca ea sa fi facut vreo ora de armata. Regulile sint atat de complicate incat nu am reusit, in timpul scurt pe care l-am avut pentru a studia problema, sa aflam daca gestul ministrului are sau nu acoperire legala. Oricum, bunul simt ne spune ca Danielescu ar fi avut nevoie de o recomandare, de o "intrare" la ministrul Dobritoiu pentru a beneficia de asemenea tratament. Cum a fost posibil sa-l convinga pe Dobritoiu sa faca acest gest, in conditiile in care Dorina Danielescu a fost considerata unul dintre favoritii premierului Boc? Centrul de Investigatii Media a gasit cateva indicii.

Sotul Dorinei Danielescu, Adrian Danielescu, este fost director coordonator adjunct la Casa de Pensii Buzau, in prezent manager al spitalului din Ramnicu Sarat. El este prieten bun cu primarul liberal al orasului, preotul (!) Viorel Holban. Acesta are un frate ales deputat, pe nume Titi Holban. Numele acestuia din urma a fost vehiculat in scandalul de prostitutie cu VIP-uri si politicieni, cunoscut publicului ca "dosarul Andreea Marta".

Cei doi frati sint, evident, in relatii foarte apropiate. Atat de apropiate incat, conform presei, administratia condusa de Viorel Holban i-a dat contracte frumoase firmei Valceana SRL, detinuta de Gica Holban, sotia lui fratelui sau deputat, Titi.

Primarul de Ramnicu Sarat, preotul Viorel Holban, are relatii stranse si cu alti lideri locali ai PNL. Intr-o declaratie de avere a acestuia apare, de pilda, faptul ca a luat cu imprumut 200.000 de euro de la Cristinel Bigiu, liberal de frunte in Buzau, presedinte al Consiliului Judetean. Este limpede ca intre familia Holban si liderii PNL Buzau exista asadar o prietenie stransa. (Sursa foto: Ziarul Opinia, Buzau)

Tot de la Buzau provine insa si deputatul Georgica Scutaru. Este chiar liderul PNL Buzau. In Parlament, Scutaru a fost si este vicepresedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala. A fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai lui Dobritoiu pentru functia de ministru al Apararii, functie pe care acesta a ocupat-o pana la formarea Cabinetului Ponta II, cand postul a revenit PSD si a fost ocupat de Mircea Dusa. Relatia lui Dobritoiu cu liberalii buzoieni a fost atat de apropiata incat, in 2011, in calitate de fost secretar de stat al MApN si "ministru din umbra" al Apararii din partea PNL, a vizitat Buzaul, judetul cu cei mai multi pensionari militari din tara, conform unor statistici citate la acel moment de presa locala. Dobritoiu a vorbit atunci cu pensionarii militari despre recalcularea indemnizatiilor si le-a promis rezolvarea unor probleme locale, organizatorice.

Dupa ce Dobritoiu a ajuns ministru al Apararii, in mai 2012, intr-un ziar local aparea o declaratie de-a deputatului Scutaru, care-i asigura pe buzoieni ca ministrul pe care l-a sustinut cu atata patima nu si-a uitat promisiunile facute pensionarilor militari din judet.

La aproximativ doua luni dupa aceasta, in iunie 2012, Dobritoiu semna ordinul prin care Dorina Danielescu, sotia prietenului primarului liberal din Ramnicu Sarat, ii devenea consilier, primind functia de sef de birou in MApN, functie in care era detasata pentru trei ani de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. O luna mai tarziu, Dobritoiu a facut-o colonel in armata pe Dorina Danielescu, "in vederea transferarii la Sectia Parchetelor Militare, pentru a fi incadrata in functia de procuror militar.

Colonel doar pentru a ajunge procuror militar, in caz contrar "la loc comanda!"

Centrul de Investigatii Media a obtinut raportul complet facut de inspectorii de integritate in cazul Dorinei Danielescu. Este extrem de interesant faptul ca, intr-o adresa transmisa ANI, MApN explica practic ca ordinul prin care procurorul civil a fost facut peste noapte colonel nu produce efecte juridice decat in cazul in care CSM accepta transferul acesteia la Sectia Parchetelor Militare, asa cum isi dorea ministrul Dobritoiu. "In caz contrarul, ordinul urmeaza sa fie revocat", au spus cei de la MApN in adresa transmisa ANI, dupa cum veti putea citi in raportul inspectiei de intergritate, prezentat in anexa de Centrul de Investigatii Media.

Cu gradul de colonel pe umar, Dorina Danielescu a mers la CSM pentru a-si cere transferul de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti la Sectia Parchetelor Militare. CSM insa i-a respins cererea, astfel ca, din decembrie 2012, Dorina Danielescu a ramas si procuror la Curtea de Apel Ploiesti, dar si colonel, fiind detasata la MApN, la Departamentul pentru politica de aparare si planificare, in functia de sef al biroului de consilieri.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares