Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Donatii

Dupa un an in care am lucrat in acest proiect exclusiv voluntar, la sfarsitul anului 2013 Centrul de Investigatii Media a devenit ONG (asociatie) in sensul legii romanesti. Daca vi se pare ca facem ce trebuie, daca va simtiti parte din proiectul nostru, veniti langa noi, sprijiniti-ne!

Fiecare ban primit ne va ajuta sa crestem si sa fim si mai activi in a da in vileag hotiile care tuturor, de ani de zile, ne distrug sistematic visurile, familiile, vietile. Asadar, in schimbul donatiilor, noi va dam jurnalism!

1. PAYPAL – Daca va place cum lucram si vreti sa ne sustineti pe cont propriu, oricand ne puteti face donatii prin PayPal. E cel mai simplu mod de a dona bani, dureaza doua minute si nu trebuie sa aveti nimic altceva decat un card bancar.

2. 2% – Puteti sa donati 2% din impozit catre Centrul de Investigatii Media. Daca totusi alegeti sa-i lasati statului, noi promitem ca vom face tot posibilul sa vi-i gasim prin cine stie ce afacere necurata dintre cele pe care vom continua, cu orice pret, sa le investigam. Pentru ca sintem jurnalisti si pentru ca asta ne place sa facem.

Procedura pentru a dona cei 2% este destul de simpla, desi poate parea complicata. Pe de-o parte, cei care obtin, pe langa salariu, si venituri din alte activitati (profesii liberale, drepturi de autor, etc.) trebuie sa completeze Declaratia 200 in legatura cu impozitul pe aceste venituri. Cifrele de care e nevoie pentru a completa formularul trebuie luate de la contabilitatea firmei pentru care lucrati.

Pe de alta parte, cei care au venituri exclusiv din salarii si vor sa ne doneze cei 2% din impozit nu trebuie decat sa completeze Declaratia 230. La fel, cifrele sint la contabilitate.

Dupa ce au fost printate, completate si semnate de donator, ambele formulare (declaratii) de mai sus, care contin deja datele noastre, trebuie trimise prin posta la administratia financiara de domiciliu pana la data de 25 mai.

3. 20% din impozitul pe profit – Legea romana permite si companiilor sa sponsorizeze ONG-uri. Firmele care doresc sa ne sprijine au dreptul, conform legii, sa ne doneze 20% din impozitul pe profit datorat statului, cu conditia ca suma sa nu depaseasca trei la mie din cifra de afaceri. Acest lucru poate fi facut prin contractul de sponsorizare pe care il puteti descarca de aici, completat cu datele noastre.

Prevederile referitoare la sponsorizare s-au relaxat de la 1 ianuarie 2014, dupa cum puteti citi aici.

Periodic, dar si ori de cate ori ni se va cere, vom publica aici bilanturi contabile din care sa reiasa exact ce bani am primit si cum i-am cheltuit.

Va multumim!

Centrul de Investigatii Media

Daca vrei sa ne sustii
PayPal Button
0
Shares