Cu acte neclare si diagnostice discutabile, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a dat sotului pensie si cel mai mare grad de invaliditate

In 2005, Casa de Pensii a judetului Ilfov, condusa de actualul ministru al Muncii, Mariana Campeanu, ii dadea in conditii suspecte atat pensie, cat si indemnizatie de insotitor ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, sotului acesteia, Iulian Campeanu. Suspect, in primul rand, pentru ca acesta nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial in cazul sau. Din punct de vedere medical, legea in vigoare, la momentul la care Iulian Campeanu a fost declarat invalid de gradul I, prevedea ca persoanele care sunt in aceasta situatie sint caracterizate prin “pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane”. Iulian Campeanu pare insa astazi, dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos: merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si isi ia nepotul de la gradinita. In plus, este asociat in doua firme, dintre care una aflata in dizolvare. Numai din indemnizatia pentru insotitor  – pe care o primeste odata cu pensia – din 2005 si pana in prezent, Iulian Campeanu a incasat, dupa calculele Centrului de Investigatii Media, suma de 54.184 de lei. 

Iulian si Mariana Campeanu sint casatoriti de 40 de ani. In 2005, conform CV-ului postat pe site-ul Ministerului Muncii, Mariana Campeanu era director executiv al Casei Judetene de pensii Ilfov, functie pe care a ocupat-o din februarie 2001 pana in aprilie 2007, cand a devenit director la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Pana la 1 martie 2005, Iulian Campeanu a lucrat la firma Grup Meteor Construct din Ilfov, o firma aflata astazi in insolventa si care, conform documentelor intocmite de lichidatorul judiciar, a ramas cu aproape 600.000 de lei datorii la stat. Campeanu a ocupat functia de director general adjunct al firmei pana la 1 martie 2005, cand contractul sau de munca a fost desfacut “cu acordul partilor”.

.

In 2 martie 2005, Campeanu depune la Casa de Pensii Ilfov condusa de sotia sa o cerere de acordare a pensiei de invaliditate. Documentul, disponibil in dosarul sau de pensionare, este completat necorespunzator, nefiind clar carei Case de pensii ii este adresat.

Cererea nu contine seria si numarul niciunui document pe care il depune alaturi de ea. Cu toate astea, cererea este inregistrata de Casa de Pensii Ilfov in 2 martie, la doar o zi dupa ce sotul pe-atunci directoarei Marianei Campeanu isi intrerupe, cu acordul partilor, contractul cu firma la care lucra, sub numarul 3366.

Dupa nici o saptamana, in 8 martie 2005, medicul Barbu Cerbulescu – medic specialist de expertiza muncii si angajat al Casei de Pensii Ilfov conduse de Mariana Campeanu – ii da domnului Campeanu decizia asupra capacitatii de munca numarul 1269.

Asadar Iulian Campeanu a facut cererea de acordare a pensiei de invaliditate inainte de a primi decizia medicala prorpiu-zisa din partea medicului specialist in expertiza medicala Barbu Cerbulescu, anticipand o decizie medicala favorabila de incadrare ca invalid.

Si decizia medicului Cerbulescu este completata intr-un mod cel putin bizar: nu contine nicio referire la vreun dosar medical, nu are decat o semnatura, desi sint necesare alte doua, conform respectivului formular, si, cel mai important, la rubrica “diagnostic clinic” contine o serie de formulari “destul de generale”, conform specialistilor consultati de Centrul de Investigatii Media.

O parte dintre bolile de care sufera Iulian Campeanu sint niste patologii relativ comune: steatoza hepatica, ateroscleroza, aritmie (cardiaca) sau ulcer duodenal cronic. Restul afectiunilor sint, potrivit specialistilor, insuficient detaliate. De exemplu, medicul care a intocmit documentul scrie ca Iulian Campeanu sufera de “lacunarism cerebral” sau “sindrom psiho-organic”, insa nu detaliaza ce afectiuni prezinta pacientul.

Specialistii in medicina muncii consultati de Centrul de Investigatii Media afirma ca, pentru invaliditate de gradul I generata de atero-scleroza, de exemplu, este necesar ca boala sa se manifeste printr-o “arteriopatie periferica insotita de amputatie si alte tulburari grave”, ceea ce evident nu este valabil in cazul lui Campeanu, care nu a suferit nicio amputatie. La fel si in cazul lacunarismului cerebral: specialistii spun ca, pentru gradul I de invaliditate, este necesar ca boala sa se manifeste prin “mari deficiente locomotorii care sa faca persoana nedeplasabila sau in situatia de a nu se hrani singura”.

Si in cazul sindromului psiho-organic invocat, medicul care a examinat pacientul se exprima “destul de general”, conform surselor noastre: “poate fi o boala psihica ce-l face pe pacient iresponsabil sau poate fi un inceput de Parkinson”. Cu toate astea, Iulian Campeanu este gasit cu “deficienta functionala I”, i se declara pierduta capacitatea de munca din cauza invaliditatii survenite pe fondul unei “boli obisnuite” (sintagma “BO” de la rubrica privind cauza invaliditatii”) si devine invalid de gradul I, incapabil sa mai presteze vreo munca, la varsta de 58 de ani, cu aproape cinci ani inainte de a implini varsta legala de pensionare, recomandandu-i-se “dispensarizare”.

Documentul depus la dosarul sau de pensie este asumat de medicul Barbu Ion Cerbulescu, medic primar de expertiza medicala si seful “expertizei medicale” in judetul Ilfov. In judetul Ilfov functioneaza trei cabinete de expertiza medicala care isi impart intreg teritoriul judetului. Nicaieri in document nu apare cine anume a intocmit respectivul act, la care dintre cele trei cabinete a fost pacientul consultat si la care dintre acestea poate fi gasita fisa lui medicala. Apare exclusiv stampila medicului Cerbulescu, cel care supervizeaza activitatea de expertiza din judet. In lipsa acestor informatii, nu am putut afla mai multe despre situatia medicala a pacientului Iulian Campeanu.

Cert este ca, in baza documentului parafat de Cerbulescu, dupa nici trei saptamani, in 25 martie 2005, Casa Judeteana de Pensii Ilfov condusa de Mariana Campeanu emite pentru sotul acesteia decizia 114198 prin care ii acorda “pensie de invaliditate cu indemnizatie de insotitor”.

Conform documentului, Iulian Campeanu primeste o pensie de 3.450.211 lei vechi si o indemnizatie de insotitor de 3.100.000 de lei vechi.

Specialistii consultati de Centrul de Investigatii Media ne-au atras atentia asupra unui fapt interesant: Iulian Campeanu a optat pentru a primi tot el si indemnizatia pentru insotitor, odata cu pensia, desi majoritatea persoanelor in aceasta situatie indica exact persoana care ii ajuta sa traiasca pe motiv ca, odata cu acesti bani, asa-numitului “insotitor” i se calculeaza serviciile prestate pentru invalid ca vechime in munca si deci stadiu de cotizare la pensie. Iulian Campeanu nu a indicat o astfel de persoana, asadar, el fie nu are un insotitor, fie plateste pe cineva care nu a dorit ca toti acesti ani, din 2005 pana in prezent, sa i se considere vechime in munca.

Aceiasi specialisti in medicina muncii au explicat ca, pentru obtinerea incadrarii in gradul I de invaliditate, un salariat trebuie mai intai sa stea aproape un an in concediu medical, timp in care sa incerce sa-si trateze afectiunile. Neavand acces la dosarul medical al lui Campeanu, nu stim daca el s-a aflat in concediile medicale de 90 si, respectiv, 180 de zile.

“Este greu de crezut ca cineva, fara sa aiba relatii, poate primi atat de repede gradul I de invaliditate. De obicei, se fac expertize medicale care dureaza, dosarele sint atent analizate, sint mai multe comisii, aici pare ceva facut pe picior”, a concluzionat unul dintre specialistii in medicina muncii contactati de Centrul de Investigatii Media, care a dorit sa ramana anonim.

Expertului consultat nu i-a fost dezvaluit numele persoanei si, evident, nici faptul ca este sotul actualului ministru al Muncii.

In 2009, patru ani mai tarziu, cu ocazia implinirii varstei legale de pensionare, aceeasi Casa Judeteana de Pensii Ilfov, care de aceasta data era subordonata Marianei Campeanu din postul de sef al Casei Nationale, ii da domnului Iulian Campeanu pensie pentru limita de varsta, pastrandu-i, conform legii, incadrarea in gradul I de invaliditate si ajutorul pentru insotitor.

Decizia din 23 octombrie 2009 poarta acelasi numar ca cea din 25 martie 2005, 114198, si este emisa tot de Casa de Pensii Ilfov, desi Campeanu domiciliaza tot in Bucuresti, contrar prevederilor legale care spun clar ca aceste documente sint emise de biroul caruia beneficiarul ii este arondat conform domiciliului.

Intre timp, indemnizatia de insotitor care ii vine lui Iulian Campeanu lunar, odata cu pensia, a crescut de la 310 lei, cat era in 2005, la 633 de lei.

Din calculele noastre, din martie 2005 si pana in februarie 2014, Campeanu a incasat doar cu titlul de “indemnizatie pentru insotitor” suma totala de 54.184 de lei.

Conform unui fluturas de pensie de-al lui Campeanu obtinut de Centrul de Investigatii Media, in noiembrie 2013, acesta a primit o pensie de 930 de lei, careia i s-a adaugat indemnizatia de 610 lei. Din total, s-au scazut zece lei reprezentand CASS, astfel ca sotul ministrului Muncii a primit in acea luna de la stat suma de 1.530 de lei.

Am fost surprinsi sa constatam ca, la noua ani dupa ce a fost declarat invalid de gradul I, teoretic neputand sa mearga, sa se hraneasca sau sa se ingrijeasca singur, domnul Iulian Campeanu este un pensionar destul de activ: l-am filmat doua zile la rand mergand cu soferul sa-si ia nepotul de la gradinita, plimbandu-se agale pe strada pe care locuieste, cu mainile in buzunare, sau vorbind la telefon.

De la surse din politie, am aflat ca masina folosita de domnul Campeanu pentru a-si lua copiii de la gradinita apartine Registrului Auto Roman, institutie de stat in care lucreaza unul dintre copii, Flavius Cristian Campeanu. Acesta inca ocupa functia de director tehnic al RAR, desi a fost trimis in judecata de DNA, care il acuza ca a participat la prejudicierea institutiei cu peste un milion de euro.

Domnul Campeanu este inca actionar in doua firme, Crys Prod Exim SRL si Caiu’s Impex SRL (in dizolvare), alaturi de fiii sai, si apare pe Facebook in cateva fotografii de la nunta unei foste subalterne de-a sotiei sale, pe nume Dana Alexandra Oancea Pietraru. Evenimentul a avut loc in mai 2012, asa cum reiese de pe pagina de Facebook a acesteia.

L-am contactat pe medicul Barbu Ion Cerbulescu, cel care a vizat documentul prin care sotul ministrului Muncii a primit in 2005 gradul I de invaliditate. Doctorul Cerbulescu a declarat ca nu-si mai aminteste examenul medical facut domnului Campeanu chiar daca acesta era sotul sefei lui, si a refuzat din principiu sa vorbeasca despre un caz concret in lipsa unui accept obtinut de la directorul Casa de Pensii Ilfov.

I-am vorbit doctorului Cerbulescu despre decizia 1269 din 8 martie 2005 pe care el insusi o semneaza, explicatia sa fiind ca la acel moment criteriul domiciliului in stabilirea oficiului de pensii competent nu era cerut de lege. Medicul a mai precizat ca rubrica referitoare la dosarul medical nu a fost completata pentru ca “nu este important”, iar domiciliul pacientului nu apare “pentru ca nu o fi spus omul adresa”.

Lipsa celorlalte stampile de pe decizia lui este explicata de Cerbulescu prin aceea ca, “la un moment dat, pentru o perioada de timp, comisiile au fost desfiintate”, insa nu a putut preciza care este intervalul la care se refera.

In ciuda insistentelor de a discuta despre continutul actului medical semnat de el, medicul Cerbulescu a evitat s-o faca, pe motiv ca nu am obtinut acceptul conducerii Casei de Pensii Ilfov in acest sens.

Am luat legatura cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, pentru a o intreba daca incadrarea in gradul I de invaliditate a sotului ei a fost facuta corect si daca starea fizica a acestuia intr-adevar cerea un astfel de statut. Dupa ce i-am comunicat in mare tema care ne intereseaza, am fost invitati de ministrul Campeanu, prin sms, la o intalnire. Ministrul Muncii nu a avut nimic impotriva atunci cand i s-a comunicat ca discutia va fi in prezenta unei camere de luat vederi. Luni, 17 septembrie, la intalnire, Mariana Campeanu a dorit insa ca discutia, care a durat mai bine de o ora, sa ramana off the record, unul dintre motive fiind acela ca de duminica, de cand i-a fost comunicat subiectul, nu a avut timpul necesar sa obtina documente medicale relevante despre starea de sanatate a sotului.

Ne-a cerut un ragaz de o zi, pana marti, pentru a pregati dosarul medical al sotului, promitandu-ne o noua discutie, de aceasta data inregistrata.

Cu o ora si ceva inainte de momentul stabilit pentru intalnirea de marti, consilierul ministrului, Iolanda Staniloiu, ne-a transmis ca Mariana Campeanu s-a razgandit si nu mai vrea ca interviul sa aiba loc. Tot printr-un sms, Iolanda Staniloiu ne-a transmis ca ministrul “considera ca publicarea diagnosticului si incalcarea dreptului la imagine al sotului vor afecta protectia necesara unei persoane bolnave care nu are statut public”.

(Material realizat cu sprijinul echipei emisiunii “Sub semnul intrebarii”.)

Distribuie!

 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • Email
 • RSS

Comments

 1. CITEA ANGELA says:

  acesta este clar un fals in acte publice si uz de fals savirsit de ministrul Cimpanu si consider ca parchetul trebuie sa se autosesiseze si sa declanseze urmarirea penala a intreului grup infractional (ministru, fiu, doctor si alte cadre din casa de pensii). Daca va uitati pe semnaturile date pe acte oficiale de Mariana Cimpanau veti vedea ca cererea de pensionare e semnata de ea

  • Angela, de unde iti reiese atat de clar acest fals? Logica ta este defectuasa. Inteligenta ta nu are cum sa se sesizeze de acest aspect.

   • Tu esti prea ingust la minte, prea idiot ca sa poti sa recunosti ca doamna Cimpanzeu, pardon Campeanu a gresit.Recunoaste cine te-a ajutat sa asezi asa frumos acele cuvinte insiruite de tine???:::)))Cand doamna Cimpanzeu, pardon Campeanu spune ca sotul ei sufera de :”demenţă mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoştinţei, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp şi spaţiu” tu lasi copii minori in grija unei astfel de persoane???Ai vazut de ce ti-am spus ca esti ingust la minte???Pentru ca tu nu gandesti , comentezi doar ce vezi la latrinele turnatorului felix

  • Luati la periat dosarele de pensionare si in tara. Va veti speria ce veti gasi. Eu cred ca astfel se va rectifica pe plus deficitul la asigurari si casa de pensii….

 2. Sunteti jenanti says:

  Asta intrece orice masura: sa atacati un om pe probleme de sanatate pentru o pensie de 900 lei! numai pentru a lovi in sotia lui. Daca erati capabili, ati fi analizat pe partea de fond politica sociala si a muncii . Si e de mirare ca un privat reclama lipsa stampilelor – credeam ca doar functionarimea cere stampila pe orice neaparat ca asa e in Romania. In plus, in strainatate nici nu s-ar fi pus problema sa discutati cu medicul un diagnostic pus unui pacient, oricare ar fi el! Din respect si necesitate protejarii demnitatii umane… Stiti ce e aia?

  • Jenanta e mata care are tupeul sa ia bani nemunciti pt. tactu. E clar ca sunteti o familie de handicapati la creer.

   • olimpia mitritoaia says:

    aveti dreptate ,d-na luminita.au distrus tara si amaritul asta de popor,ce pleaca printre staini ,ca in tara ,nu se mai poate trai.

  • esti jenant says:

   Uita-te in oglinda intai. Omul ala cu probleme de sanatate este sanatos tun, asta-i problema. Iar 900 de lei pe luna sunt bani multi pentru 80% din tara asta, bai boierule pe banii altora.

   • Bravo! Asa este! 900 lei sunt bani multi, si daca sunteti asa destepti ar trebui sa stiti ca la gradul 1 de handicap sunt integrate persoanele care nu se pot misca, hrani, deplasa…etc…ceea ce nu e cazul domnului…asa ca tind sa cred ca ne meritam soarta cand vad cat de idioti sunteti si plecati capul asa…ca vi s a sculat dintr o data compasiunea…daca erati asa destepti..si umani…va sesizati in cazuri reale…nu in mocirla ministresei!

    Cititi inainte sa aberati…o tara de prosti!

  • De ce ar fi jenanti, domnul meu (sau doamna)? Ori ati citit printre rinduri, ori nu ati inteles nimic, ori vreti sa duceti discutia pe alte plaiuri, de dragul manipularii prin diversiune! Sau poate nu v-a sarit in ochi suma de 54000 lei incasata de onor domnul sot de ministru un mizilic pentru unii, o suma imensa pentru altii! BANI PUBLICI! Excelenta investigatie, la mai multe!

   • Deci omul are are dementa si cancer si nu e destul. Deci, penibila investigatie . Ce o simti omul ala pe care l-ati atacat in modul cel mai las? V-ati pune in situatia lui? Incercati sa va imaginati.

  • POSTAC ?!? says:

   ESTI POSTACUL DE PARTID ??? dumneata stii ca in alte tari daca primesti pensie de handicap si esti filmat ca poti cara greutati mai mari de 2 kg ti se retrage pensia ? Ce vii aici cu baliverne ca suntem jenanti sau incapabili sa analizam problema politicii ajutoarelor sociale ? ESTI TU HANDICAPAT/A (fara intentia de a jigni pe cei CU ADEVARAT bolnavi) si ar trebui sa te duci la baronii locali sa ceri ajutor social , pentru lipsa de moralitate !

  • Este coruptie generalizata, asta este.
   Avem de-a face cu o infractiune, la care in nesimtirea ei, ministresa spune ca nu stie situatia…
   Adica ce nu stie, cum a iesit la pensie barbata-su? Culmea tupeului.
   Ar trebui cercetat cazul, suspendata acordarea sumei, returnarea banilor plus o amenda semnificativa.
   Doctorul, evident, trebuie arestat.

 3. Rusineeee…… d-na Cimpeanu, a-ti fost pusa intr-o functie de ministru sa faceti ordine in sistemul de pensii, nu sa ne furati fara scrupule. De-aceia nu se ajung banii pentru indexarea pensiilor celor care au muncit cinstit o viata,fiindca se risipesc pentru acolitii politicienilor.Nu va e rusinee…? ca a-ti mituit prostimea sa va voteze in politica , sa va sustine-ti interesele personale. Sotul dvs. are boala lui Kalake, asta-i diagnosticul, iar handicapati sint cei care si-au permis sa acorde asemenea certficate de handicap.Daca se verifica mai amanuntit, asemenea cazuri sint in toate judetele, unde comisiile de expertiza fac cerificate de invalidatate gr.1 numai celor care au plicul mai mare.

 4. Popescu Constantin says:

  Felicitari DOMNILOR pentru truda Dvs . Inca un ministru ”cinstit” din sinistrul guvern PONTA.
  Tot inainte cu ei, pana la ultimul……

 5. Bună, bunica mea de 79 de ani cu piciorul drept amputat cel stâng ca și paralizat din copilărie având un accident la acesta iar tot sprijinul îl avea în piciorul drept iar în urma amputări a rămas imobilizată la pat cu diabet zaharat, vederea foarte slaba ,tensiunea foarte mare și așa mai departe. Sa depus dosarul de handicap de trei ori plus contestații de fiecare dată i sa acordat grad de handicap accentuat fără drept de însoțitor. Când se întreba la instituția în cauză cum este posibil așa ceva răspunsul venea foarte sec, AȘA SUNT LEGILE DOAMNA! !Dar se pare că legile nu sunt pentru toți la fel. Sa cerut să vină comisia acasă fiind netransportabilă și în loc să vină cineva din comisie un medic să vadă starea de sănătate a persoanei în cauza, au venit doua doamne de la primărie de la anchetă socială care doreau să știe cât de mare este casa și câte persoane locuiesc la adresa respectivă.
  Sănătate Multă!

 6. Foarte frumos, ma intreb, in ce tara de cacat traim, cine ne conduc !!?
  Pentru pensionari, pentru persoane cu dizabilitati si pentru salarii, etc. nu sunt bani?!, daca este adevarat, ce se spune, atunci aceasta “doamna”, va trebui sa raspunda in fata legii., sa mearga acolo unde-i este locul. DEMISIA !!! RUSINE !!!!
  Stiam ca este o mare baba mincinoasa, dar nu stiam ca este atat penibila !!! Ooff, Doamne Dumnezeule, in ce tara traim !!

 7. Maa…tu cred ca esti neam k hotii astia nenorociti care s au bucurat la o pensie de handicap NEMERITATA , ei fiind plini de babi, in timp ce altiu chiar sunt bolnavi si nu le dau statul atat…LA PUSCARIE….FIRA-TI A DRACULUI DE HOTI

 8. Asta e adevarul ,se fura se minte se inseala …si totul din banii mei si ai tai!Am avut un caz ,persoana bolnava de scleroza multipla /nu ma intrebati cate internari ,cate analize ,cate comisii pana ce l-a trecut in gradul1!Stiu ca nu putea sa mearga un metru singur si medicul a zis ca nu-l trece fiindca se poate folosi de carja!Dar nici asta nu putea ,fiindca nu avea stabilitate ,sistemul nervos fiind distrus!Nu l-a pensionat pana ce nu am dat spaga!Si nu putin.Desi era ff bolnav practic nu se putea duce nici la baie singur trebuia sprijinit ,nu putea manca ii tremura mana etc .E CLAR ,GRADELE DE HANDICAP NU SE DAU CELOR CU ADEVARAT NECAJITI SI BOLNAVI CI UNOR ASEMENEA NEMERNICI CA ASTA!Campeanu asta e marca usl=PARTIDUL HOTILOR SI AL MINCINOSILOR !MAFIA ROMANEASCA !SI UITE ASA ASTIA NE FURA ,NE SUFOCA SI NE MINT CU NERUSINARE!

 9. Rusine!
  Astia nu au scrupule !
  Amaratii bolnavi ai Romaniei se chinuie in incapacitate reala fiind sa ajunga la comisiile CNP pentru tot felul de expertize, amintiti-va acea imagine cu femeia in varsta chinuindu-se sa urce treptele Casei de Pensii Prahova care a indignat o tara intreaga, si cand chiar Dna Campeanu a luat atitudine, si uitati-va cum sotul Dumneai trece peste LEGE, o CALCA in picioare dandu-ne noua peste nas cum ca Dna Campeanu nu discuta despre “o persoana bolnava care nu are statut public”, desi ERA OBLIGATORIU sa clarifice daca situatia era LEGALA!
  Este evident ca a refuzat orice discutie pentru ca au CALCAT LEGEA in picioare, li se falfaie astora le LEGE, pe noi ne prostesc cu “austeritati” si alte bazaconii iar ei iau salarii de zeci de Mii de Euro, ca fiul Dnei Campeanu care lucreaza la “celebra” ASF a Dlui Dan Radu Rusanu!
  Rusine PNL, sper sa platiti mai ceva ca PDL, sper sa scapam de voi, sa nu treceti pragul la viitoarele alegeri, sa va desfiintati !!!
  Rusine!

 10. Am o matusa care a suferit un accident de munca intr-un laborator. In urma acestuia a ramas fara un ochi. Evenimentul s-a intamplat prin anii 80. Acum este chemata in fiecare an la comisie pt. a i se actualiza gradul de handicap ca si cand i-ar creste la loc ochiul. Spurcata asta de campeanu si-a chemat handicapatul in fiecare an la comisie?

 11. O anchetă-beton, sînteți sclipitori, domnilor! Felicitări și la mai mare! 😀

 12. Mai oameni buni in tara asta nu se gaseste nici un om CURAT care sa poate conduce un minister? Chiar toate javrele acestei tari sunt la putere ?

 13. Singurele chestiuni discutabile, relevate de ancheta voastră, sunt onestitatea demersului şi nivelul inteligenţei voastre.
  Am totuşi o întrebare: prostia şi răutatea vă doare?

  • Puteti spune ceva totusi in legatura cu subiectul ?!
   Cum vi se pare ca arata Dl Campeanu cel cu handicap de gradul I ?!
   Ce ziceti despre RESPECTAREA LEGII in acest caz FLAGRANT de batjocorire a milioane de romani pensionari si ami ales a LEGII ?
   Asta nu vedeti, nu aveti nimic de spus ?!

   • @ lili
    Ah … da … subiectul !
    Subiectul ar fi: La puşcărie cu toţi cei care inventează şi colportează “ştiri” false şi calomnioase!
    Vreţi şi dumneavoastră? Cred că aţi merita o porţie consistentă.

 14. Daca s-ar lua la puricat in toate judetele, s-ar gasi multi asa zisi “handicapati” la nivel inalt. De exemplu : CAS Dambovita – sotul presedintei Zaharia Georgeta , profesor la scoala din Tartasesti, primeste indemnizatie de handicap , 9790 lei venit anual ( sursa declaratia de avere publicata pe site ).
  De aceea se considera ca in tara asta sunt asa multi oameni cu handicap . In realitate, sunt multi doar in acte nu in trup.

  • Am şi eu un caz: Zegrean care primeşte lefă de preşedinte al CC, pensie de magistrat şi îndemizaţie de handicap incompatibil cu funcţia pe care o desfăşoară.
   O fi puşcăriabil?

 15. Am si eu un caz mai mic dar cu extensie in partide si vreau sa-l documentati dvs. Aveti acordul meu pentru aflarea ID din acest comentariu si sa ma contactactati.

 16. Am dubla amputatie la membrele inferioare, folosesc carut rulant, am facut cerere pentru pensie de invaliditate si am fost incadrat in gradul 2 de invaliditate. Spun asta pentru a sublinia diferenta – cum ar fi trebuit sa fie domnul respectiv pentru a lua gradul I. La nunta? numai in carut poate…
  Nu m-as fi legat de aspectul cu indemnizatia de insotitor, e o alegere pe care multi o fac. La prima vedere e un avantaj pentru cel care presteaza munca, dar e un chin birocratic pentru cel care beneficiaza de ingrijire. Apoi ingrijirea e posibil sa nu fie normata, nu poti avea angajat un asistent din asta 8 ore pe zi, poate domnul are nevoie de program flexibil, deci nu vad aici o problema.
  Va dua o idee de follow-up: daca e invalid de gradul 1 o fi aplicat si la grad de handicap? ca sint lucruri diferite si nu m-ar mira sa se afle ca si acolo figureaza. In principiu criteriile sint diferite, dar in 90% din cazurile de invalid cu grad 1 sint declarati si cu gradul 1 de handicap.

 17. d-na Campeanu a mai fost gasita cu “mata-n sac” cand a primit, fara sa aiba dreptul conform legii, si pensie si salariu odata cu numirea ca ministru al Muncii!

 18. cata nesimtire trebuie sa ai, ca din perspectiva unei functii de demnitar, sa accepti o astfel de situatie grava, penala si sa mai vii si la posturile de televiziune sa-ti cosmetizezi imaginea;
  nu are ce cauta intr-o astfel de functie! Si Ea si Ponta sa plece de urgenta, ne-am saturat de minciunile si incompetenta lor!

 19. olimpia mitritoaia says:

  sunt siderata!acum inteleg de ce mi s-a sustras dosarul si mi s-a fabricat altul.de 2 ani ,incerc sa aflu de ce si cine?am facut demersuri la departamentul relatii internationale,eu aflindu-ma la fiica mea in italia.cnpp,clp sector 6.nu mi se spune adevarul.pur si simplu ,mi-au luat dosarul de invaliditate ,gr 2 accentuat si au facut altul.am descoperit pe un certificat de viata.am un dosar legitim.n-am luat nimic de la stat.nici n-am stiut ca se poate.am contribuit la sistem si fiica mea ,cu banii trimesi 11 ani.e dezastru ce se fura la casele de pensii.nu ptr pensie ,se ura.trebuie sa dea un certificat de handicap,cu avantaje.scutire de impozite,si daca ai firma,facturi ,energie,telefon,net,tv,bilete tratament,transport,operatii chirurgicale,medicamente.mie nu mi s-a dat.am o pensie de 400 lei.

 20. olimpia mitritoaia says:

  dna-ul trebuie sa faca ancheta.d-na ministru cimpeanu ,trebuie sa dea explicatii publice.va multumesc ca ,ati facut aceasta ancheta.sunt in haos de 2 ani.sunt o femeie bolnava.am facut 6 operatii .2 de cancer,la spital particular.medicatia si tot ,le-am facut pe banii mei si ai copilului meu.ne-am vindus casa si ne-am imprumutat.ea a trebuit sa vina in italia sa munceasca.imi vine sa pling ,ptr ca asta le-a fost multumirea ca ,n-am cerut nimic,ptr ca mereu,au fost probleme cu banii in tara.de fapt bani sunt,dar ii fura smecherii.fiica mea ,nu s-a realizat,ca a vrut sa traiesc,fiind singura ruda ,ce i-a ramas.unde sunt miliardele,ce le-au trimes si trimet ,rominii din diaspora?

 21. ce venituri,are ministru cimpeanu,ptr ca este si ministru,deputat,senator,presedinte cu problemele sociale.pensie.ce avere are si afaceri.?fiii dinsei la fel.nepotii dinsei ,ce alocatii au?ca vrea sa reduca alocatiile ,la copiii cu parinti instariti.este aroganta si face glume pe seama oamenilor amariti.despre ce egalitate in sanse vorbeste?sa dea banii care i-a luat pe nedrept ,copiilor ce rabda de foame.si oamenilor amariti.

 22. felicitari pt ancheta! la mai multe! trebuie sa se intoarca o data si impotriva lor toate nenorocirile pe care le-au facut

 23. nu va e rusine mai gunoaielor… invaliditate nu inseamna handicap locomotor … nemernicilor…

 24. intrati cu picioarele in viata strict privata a unui om care sufera de cancer, cancer care vi-l va doresc si voua ! din inima.
  un om care a fost diagnosticat cu cancer, e un om care traieste cu moartea in chiloti. iar boala asta e destul de perfida incat sa-i aduca aminte de acest lucru in ficare zi.
  ati depasit cea mai de jos limita a deontologiei.

 25. Mircea Berinde says:

  V-ati facut de tot rahatul cu ‘ancheta’ asta. Sa mai asteptati sa fiti crezuti si cititi… Rsine!

 26. vad ca trebuie sa ma reincarnez pt baba*iunea asta !madam mary, da.ti banii inapoi si la rac0are cu voi toti c*mpenii!! hooo

 27. DOVEZI AVETI ?…ASA ARATA UN OM SANATOS ?
  VORBE URATEEEEE…GOALEEEEE

 28. Sunteţi incalificabili, hiene de presă, fabricaţi la ff la Spiru Haret (jiginrea unui mare ctitor de învăţământ!)
  Să dea demenţa senilă în voi!

 29. am aceeasi boala ca dl.si nu as vrea nici in cele mai grele momente ale vietii dv.sa aveti aceste dureri.vedeti nu va blestem dar dreptatea divina cand nu va veti astepta va va lovi doar atunci sa dea dumnezeu sa va vedeti cine sunteti

 30. Latura sentimentala nu isi are sensul in acest caz,ziaristii si-au facut datoria ,nimeni nu a comentat suferintele lui Campeanu,dar haideti sa comentam suferintele miilor de cetateni care sunt umiliti zilnic pe la ghisee daca nu au in familie un potentat politic. Aseara s-a comentat foarte mult pe televiziuni, si ma uitam la fetele unor idioti ( GADEA, CIUVICA, CODRIN STEFANESCU, URSU,…….) care aparau cu inversunare un abuz clar si acuzau dur pe cei care au dezvaluit mizeria. Asta doar pentru ca a iesit Basescu si a luat atitudine si tot ce face Basescu este otrava pentru ei. Daca in loc de Campeanu scria Basescu pe cererea de pensionare cred ca faceau spume la gura . Femeia asta face parte din categoria CALICILOR ajunsi la putere ,ce au cateva tinte fixe in viata: multe case ,cat mai multi bani castigati fara munca , deoarece munca cinstita nu aduce profit mare( vezi tunul fiului de la RAR, vezi locul cald al fiului de la ASF ) . Resemnarea noastra , a celor multi , este una singura, cand te ia Dumnezeu te ia fara case si fara bani si fara masini si fara terenuri , singura proprietate pe care ti-o da este 1.5 X 2 mp intravilan sau extravilan . Pana atunci Dumnezeu este cu ei !

 31. am niste nelamuriri:prima data doamna a afirmat ca ,stiind ca firma unde lucra sotul are sediu in afumati,a luat dosarul in ilfov;a doua oara,deoarece casa de pensii ilfov si casa de pensii bucuresti au acelasi sediu,sotul s-a asezat la coada gresita pentru ca era mai scurta si nu facea sa-l trimita inapoi la cealalta coada; cind minte?sau atunci cind spune ca oricum nu ar fi urmat circuitul normal “SA NU FIM IPOCRITI” afirmase in direct ,asta era adevarul?!?si ar fi interesant de stiut cu ce masina a facut sotul accidente,doar spunea ca a si vindut masina!sau o fi cu cea de la RAR pa care spunea ca o foloseste LEGAL?!?

Trackbacks

 1. […] pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigatii Media. Citeste articolul integral Hot […]

 2. […] Mariana Campeanu, actualul ministru liberal al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, “in conditii suspecte” sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigatii Media. […]

 3. […] Actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, i-a dat în 2005, în calitate de şefa a Casei de Pensii Ilfov, “în condiţii suspecte” soţului său, Iulian Câmpeanu, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigaţii Media. […]

 4. […] GUVERN Cu acte neclare si diagnostice discutabile, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a dat sotului pens… […]

 5. […] pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigatii Media.Citeste tot articolul: […]

 6. […] a încasat, după calculele Centrului de Investigații Media, suma de 54.184 de lei”, arată http://www.investigatiimedia.ro despre soțul Marianei […]

 7. […] Ponta. Contraatacul continuă, mesajul este același către PNL. Noua baricadă deschisă de Ponta: Mariana Câmpeanu. Lovitura este cu mantă. Ponta se bazează pe presiuni în PNL, presiuni pe Crin Antonescu, din […]

 8. […] Investigatia de presa care a declansat scandalul pensionarii sotului ministrului Muncii poate fi citita de aici. […]

 9. […] folosea o masina apartinand Registrului Auto Roman si in interes personal, dupa cum a reiesit din ancheta noastra privind pensionarea sotului. Registrul Auto Roman, unde fiul doamnei Campeanu este director tehnic, nu a explicat in niciun fel […]

Speak Your Mind

*